Materie COMERCIALĂ

COSTURI, TIMP, CONTINUITATE şi PARTENERIAT viabil. Acestea sunt principalele avantaje de care partenerii în cadrul unei afaceri beneficiază în raport cu alternativa instanţei. Soluţiile diverse care pot apărea în urma MEDIERII conflictelor existente, renegocierea ...

MAI MULTE

Litigii de MUNCĂ

Conflictele de muncă privesc în general aspecte legate de continuarea/ încetarea/ derularea unui contract individual de muncă. O altă categorie de conflicte priveşte contractele colective de muncă. A treia categorie priveşte conflictele de la locul de muncă care apar între colegi sau departamente.

MAI MULTE

Dispute FAMILIALE

Particularităţi ale disputelor familiale - Sunt implicate persoane care vor fi nevoite să interacţioneze şi în viitor - Implicarea emotională este puternică - Afectează toţi membrii familiei, în special copiii Cine se poate adresa medierii familiale? - Parinţii înainte sau după separare - Soţii în divorţ - Părinţii adolescenţi - Bunicii - Parinţii şi copiii lor adulţi - Alţi membri ai familiei cu care comunicarea este dificilă

MAI MULTE

FUNCIAR / CADASTRU

Litigii funciare - recunoaşterea dreptului de proprietate asupra terenurilor, privatizarea terenurilor, atacarea refuzului de înregistrare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, invalidare a tranzacţiilor cu terenuri, alte categorii de litigii funciare.

MAI MULTE

Materii BĂNCI / ASIGURĂRI

Medierea în domeniul bancar şi în cel al asigurărilor are drept scop soluţionarea conflictelor dintre instituţiile de credit, societăţile de asigurare şi clienţii acestora. Pentru aceasta nu este nevoie ca mediatorul să fie în serviciul instituţiei de asigurare/credit.

MAI MULTE

Materie PENALĂ

Dispozițiile din lege se aplică cu precădere cauzelor penale care privesc infracțiuni pentru care, potrivit legii, retragerea plângerii prealabile sau împăcarea părților înlătură răspunderea penală. Nici în restul cauzelor penale medierea nu este exclusă, putându-se soluționa aspecte survenite în cadrul procesului penal. Cel mai bun exemplu este cel referitor la soluționarea acțiunii civile în cadrul procesului penal, acesta putându-se realiza în orice fel de cauză penală prin mediere.

MAI MULTE